Een auto importeren

Een auto importeren

Je kan in de buurt van je huis een auto kopen of een stukje rijden om naar een autodealer te gaan. Dit is wat een groot deel van de mensen doet, maar je kan ook auto laten importeren. Dit heeft een aantal nadelen, maar ook een best groot aantal voordelen. Deze voordelen ga ik je later in deze tekst vertellen. Je kan auto’s importeren uit ieder land dat je wilt. Een nadeel van het importeren van een auto is dat het best ingewikkeld kan zijn en het natuurlijk een stuk moeilijker en ingewikkelder is dan een auto bij een autodealer in Nederland te kopen of om even over de grens naar Duitsland te gaan als je toch een auto uit het buitenland wilt. Daarom doen veel mensen het niet of denken ze er niet aan, maar deze mensen zien niet dat het ook voordelen heeft. Ik ga je deze voordelen vertellen.

Groter aanbod

roberto-nickson-IOI3KCYsn0o-unsplash

Als je in Nederland een auto koopt dan beperk jij jezelf als het ware aan het aanbod in Nederland. Als je bedenkt dat er in het buitenland veel meer aanbod is dan is het een kijkje waard om op te zoeken hoe importeren gaat en er meer onderzoek naar te doen. Met het importeren van een auto richt jij je ook niet alleen maar op een land, maar juist op meerdere. Je hebt kun auto’s van over de hele wereld naar Nederland importeren. Het zou dus zonde zijn om jezelf te beperken aan de keuzes in Nederland. Iedere auto die je maar wil kan je laten importeren. Een ander groot voordeel van auto’s importeren is dat het voordeliger is als je naar de prijs kijkt. In het buitenland zijn auto’s vaak goedkoper dan in Nederland. Dit is ook waarom veel mensen naar Duitsland gaan om een auto te kopen, omdat ze daar goedkoper zijn.

Je hoeft geen btw te betalen

Wanneer je een gebruikte auto vanuit een ander land in Europa importeert dan hoef je vaak geen btw te betalen. Dit is natuurlijk heel erg voordelig. De voorwaarde is dan natuurlijk wel dat je de btw in het land betaalt waar je de auto vandaan haalt. Deze btw is andere landen ook nog vaak goedkoper dan in Nederland. In Duitsland is het bijvoorbeeld al twee procent minder en dus levert het importeren van een auto uit Duitsland al twee procent voordeel op. Dit geldt wel alleen voor eerder gebruikte auto’s, omdat als je een auto koopt die minder dan 6000 km heeft gereden of jonger is dan zes maanden dan moet je wel gewoon de Nederlandse btw betalen. Als je een auto buiten Europa wilt importeren dan kost dit echter wel meer geld, omdat je dan wel de Nederlandse btw moet betalen. Het importeren van een auto heeft dus best wel veel voordelen.

Meer Te Weten Komen