De voor en nadelen van newtimers

De voor en nadelen van newtimers

Een newtimer is een tweedehands auto. Het kopen van een tweedehands auto klinkt misschien niet heel erg aantrekkelijk, vooral als je een nieuwe kan betalen. Dit kan ik begrijpen, maar het hebben van een newtimer heeft echt wel zijn voordelen. Het heeft natuurlijk ook zijn nadelen. Dat is logisch, maar ik vind dat er meer voor dan nadelen zijn. Natuurlijk kan het kopen van een newtimer niet het gevoel vervangen van het kopen en hebben van een gloednieuwe auto. Er heeft natuurlijk al eerder iemand ingereden, waardoor het in het begin misschien niet zal voelen als jouw auto en de auto zal niet meer zo goed zijn als een nieuwe auto. Er zijn namelijk al wat kilometers mee gereden. Tegenwoordig worden ondanks deze nadelen newtimers toch steeds populairder. Het is een terechte vraag als jij je nu afvraagt hoe dit kan. Dit ga ik je uitleggen in dit artikel.

Voordelen van newtimers

goh-rhy-yan-f_SDCASisgs-unsplash

Een groot voordeel van een newtimer is is dat het natuurlijk goedkoper is, omdat het een tweedehands auto is. Over het algemeen gaat er bij een tweedehands auto de helft van de prijs af. Dus een auto van 20.000 euro is dan waarschijnlijk 10.000. Dit is natuurlijk veel betaalbaarder. Naast dat het betaalbaarder is doordat de helft van de prijs eraf gaat, is het ook nog betaalbaarder doordat de cataloguswaarde bij het kopen van een newtimer voordeliger is. Door het systeem dat de cataloguswaarde bepaalt, wordt een newtimer iedere dag een beetje goedkoper. Hierdoor hoef je ieder jaar minder euro aan je auto uit te geven. Dit is natuurlijk ook heel erg voordelig.

Nadelen van newtimers

Het kopen van een newtimer heeft natuurlijk niet alleen maar voordelen. Er hangen ook een paar nadelen aan. Een van deze nadelen is dat je een grotere kans hebt op dure reparaties. Dit komt doordat deze auto al best oud kan zijn. Hierdoor zijn er ook al best wat kilometers mee gereden. De auto kan al een beetje versleten zijn als je hem koopt. Als je auto dan kapot gaat moet je soms best wel wat geld neertellen om hem te laten maken. Als je een nieuwe auto koopt dan heb je dit probleem natuurlijk niet. Bij een nieuwe auto zijn alle onderdelen nog gloednieuw en die gaan nog lang niet kapot. Een ander nadeel is dat je waarschijnlijk hogere brandstofkosten hebt. Dit komt doordat oudere auto’s vaak minder efficiënte motoren hebben dan nieuwe auto’s. Deze motoren gebruiken dan ook meer brandstof waardoor je vaker moet tanken.

Meer Te Weten Komen

peter-broomfield-m3m-lnR90uM-unsplash

auto importeren

matheus-bardemaker-DIZZa_CoT9Q-unsplash

Oldtimer