Een occasion lease: Moet je dit wel of niet doen?

Het leasen van een auto is de afgelopen jaren razend populair geworden. Dit komt doordat het mogelijkheden creëert voor mensen, en je hierdoor niet in één een enorm grote aankoop hoeft te doen. Vooral dat laatste is wat het leasen van een auto erg aantrekkelijk maakt. Je hoeft namelijk geen grote aankoop te doen, maar kunt wel in de auto rijden die je graag zou willen. In deze tekst gaan we dan ook dieper in op het leasen, wat dit precies inhoudt en voor wie dit voordelig is.

Wat is leasen?

Om even bij de basis te beginnen is het handig om te weten wat leasen überhaupt is. Wanneer je een auto gaat leasen, betaal je een afgesproken maandelijks tarief gedurende het contract. In ruil daarvoor mag je in de auto rijden die je hiervoor hebt uitgekozen. Het ideale hiervan is dat je één maandelijks tarief betaalt, en daarbuiten enkel de benzine hoeft te betalen. Wanneer er dus bijvoorbeeld een defect of onderhoud is, zullen deze kosten niet voor jou zijn. Bij de meeste leasecontracten lever je de auto aan het einde van het contract weer in. Ook heb je contracten waarbij de auto van jou is aan het einde van je contract.

Door het leasen van een auto heb je een goed overzicht van jouw financiën. Dit zorgt vervolgens weer voor rust waardoor je hier simpelweg niet meer naar hoeft om te kijken.

Een occasion lease

Voor sommige mensen kan het leasen van een auto alsnog best prijzig zijn. Dit hangt natuurlijk ook deels af van het type auto dat je zou willen leasen. Een optie om je kosten te verminderen is door te gaan voor een occasion lease. Hierbij lease je een auto die al gebruikt is. Hoewel deze gebruikt is, functioneert die natuurlijk nog helemaal als nieuw. Echter zullen je maandelijkse kosten minder zijn als je een nieuwe auto gaat leasen. Zo kun je gaan voor een bmw private lease occasion wanneer je fan bent van een BMW, of toch voor een private lease occasion Audi? Natuurlijk zijn dit niet de enige opties, autodealers hebben tegenwoordig namelijk een erg groot aanbod van occasion leaseauto’s.

Voor wie is leasen weggelegd?

Leasen kun je zien als een financieringsvorm, maar voor wie is dit handig? Wanneer je graag een auto wilt, maar niet in één keer een groot bedrag kan missen, dan is het leasen van een auto zeker een goede optie. Let hierbij wel op het feit dat je dus een contract aan gaat. Je dient gedurende dit contract dus het maandelijkse afgesproken bedrag te betalen aan de dealer.