Veilig onderweg met alle accessoires voor je voertuig

Als je gaat rijden met je voertuig is het belangrijk dat je voorzien bent van alle benodigde accessoires of je nou op vakantie gaat of gewoon je dagelijkse rit maakt, het juiste gereedschap en de juiste accessoires maken een groot verschil. In dit blog gaan we hebben over enkele onderwerpen die je rit veiliger en beter maken. Ook gaan we het even hebben over auto transporters.

Autotransporters

Ben je op zoek naar een makkelijke manier om auto’s te verplaatsen, of het nu gaat om beschadigde voertuigen, pechgevallen of gewoon het vervoeren van auto’s? Autotransporters die ook geschikt zijn voor Amerikaanse auto’s, bieden de perfecte oplossing. Met de laadvloerhoogtes die verschillend zijn in hoogte van 56 tot 72 cm kan je de ideale autotransporter kiezen op basis van je behoeften en budget. De autotransporters zijn uitgerust met handige functies, zoals aluminium oprijplaten, gelaste relingen rondom en betonplex vloerplaten voor duurzaamheid.

Handige accessoires voor je voertuig

Wanneer je onderweg bent, is het erg belangrijk om de juiste accessoires voor elke situatie bij de hand te hebben. Het kan soms gebeuren dat de accu van je voertuig leeg is of aan vervanging toe is. Voor dat soort gevallen is er bijvoorbeeld de acculader van Victron Energy, deze laat je accu op met een laadalgoritme die bestaat uit 7 stappen zodat je accu perfect op opgeladen.

Naast acculaders zijn er nog veel meer handige accessoires zoals potkrikken en as steunen om voertuigen eenvoudig op te tillen en te ondersteunen. Of je nu een caravan of auto moet optillen, hydraulische potkrikken laten dit super gemakkelijk verlopen.

Trekhaakaccessoires en kentekenplaten

Een goed functionerende trekhaak is eigenlijk het allerbelangrijkste als je ladingen wilt vervoeren met je aanhanger. Daarom zijn er vele verschillende trekhaakaccessoires, bijvoorbeeld trekhaaksloten dit is belangrijk om ervoor te zorgen dat vreemden geen toegang hebben tot je voertuig, stekkerdoosaccessoires en hulpkoppelingen.

Elk voertuig moet voorzien zijn van een kenteken. Met een aanhanger of caravan die een bruto laadvermogen heeft van minder dan 750kg moet deze beschikken over een witte kentekenplaat, en als hij zwaarder is dan 750kg bruto laadvermogen moet hij een geel kentekenplaat voeren.

Aanhanger banden en wielen

Veiligheid en prestatie spelen een cruciale rol als het gaat om de banden onder een aanhanger of caravan. Het is van het groot belang dat kwaliteitsbanden onder deze voertuigen gemonteerd zijn. Hoogwaardige complete wielen, banden en velgen zijn direct beschikbaar voor deze toepassingen.

Ook is het belangrijk om regelmatig de bandenspanning te controleren, de profieldiepte te inspecteren en te letten op eventuele tekenen van uitdroging of beschadiging op te merken. Als je merkt dat bijvoorbeeld de profieldiepte niet meer genoeg is wordt het tijd voor vervanging. 

De perfecte shop voor alle accessoires

Bij Aanhangwagendirect.nl hebben ze een breed assortiment aan producten en accessoires om je ritten aangenamer en veiliger te maken, ongeacht het type voertuig waarmee je onderweg bent. Neem een kijkje bij Aanhangwagendirect.nl voor al je vervoersbehoeften en ga met een gerust hart de weg op. Met vragen kan je terecht bij de klantenservice van Aanhangwagendirect.